In het nieuws


Workshop "bruidsfotografie" te Blomac (Zuid-Frankrijk)


In april heb ik de workshop "bruidsfotografie" bij Ralf Eppel (www.eppel.nl) gevolgd. Deze workshop vond plaats in het schilderachtige dorpje Blomac in Zuid-Frankrijk. Ralf is momenteel één van de toonaangevende bruidsfotografen in Nederland. We vertrokken samen met de meeste cursisten en het bruidspaar vanaf Schiphol met KLM richting Toulouse waar we werden opgehaald om de trip naar Blomac te maken. Het weer was fantastisch, 23 graden en volle zon. Wat kun je nog meer wensen?

Bij aankomst stond Jacqueline van château de Blomac ons al op te wachten en werden we verwend met een heerlijke lunch en natuurlijk de nodige drankjes. Er was meteen een klik in de groep en iedereen stond te popelen om aan de slag te gaan. De eerste dag was een wen- en verwendag om even te acclimatiseren en de mede-cursisten te leren kennen. Enkele cursisten liepen al driftig met hun camera rond en besloten op excursie te gaan in de wijnvelden en in het dorpje. Met een heerlijk welkomstdiner sloten we de eerste dag af.

De volgende twee dagen hebben we een mooie mix gemaakt van fotograferen op het dak van het château, off camera flitsen, kansen zien, licht zien, wijn, heerlijk eten, zwemmen, bommetjes maken, lachen en nog meer wijn en heerlijk eten. De groep was echt super en we zijn samen een prachtige ervaring en natuurlijk heel veel inspiratie en know-how rijker op het gebied van fotografie.

 

"Rouwkost" een inspirerend rouwkadoboek!

In 2011 verscheen het boek "Rouwkost" dat ik samen met Lisette Beentjes heb gemaakt. In dit boek staan verhalen van veerkrachtige mensen die verlies hebben meegemaakt, als vader, moeder, broer, zus, zoon, dochter of partner. Soms kan kracht worden geput uit ervaringen van mensen die hun leven op een andere manier weer inhoud hebben kunnen geven - ondanks de rouw of misschien zelfs dankzij de rouw. Dit inspirerende rouwkadoboek is bedoeld om even op te kunnen pakken wanneer je het moeilijk hebt, of om cadeau te geven aan iemand die een steuntje in de rug nodig heeft. Het is een liefdevol boek vol concrete tips, gedichten, spreuken en foto's.

Samen met Lisette heb ik de interviews en overige teksten geschreven. Een groot deel van de foto's in het boek zijn door mij gemaakt. Het was zo ontzettend mooi om dit boek te maken en om op deze manier zoveel mensen tot steun te zijn in een moeilijke periode in hun leven. Inmiddels zijn er ruim 1.200 boeken verkocht in Nederland en België."Als ALS in beeld komt" .... voor en over mensen met ALS

In 2015 kwam het fotoboek over ALS uit. Dit boek is ontstaan op initiatief van Juliëtte Arts. Zij is fotograaf en haar vader lijdt aan deze vreselijke ziekte.

Juliëtte wilde iets concreets doen om deze ziekte de wereld uit te krijgen. Daarom zocht zij een aantal fotografen bij elkaar om samen met hen een fotoboek te maken over hoe het is om met ALS te leven. De opbrenst van dit fotoboek wordt gedoneerd aan de Stichting ALS Nederland. Ik was één van de fotografen die Juliëtte had benaderd en ik heb voor dit boek André Wesselius uit Beverwijk gevolgd tijdens zijn ziekteperiode. André was een prachtvent. Ik heb diep respect voor deze kanjer en ben dankbaar voor de momenten die ik heb mogen delen met André en zijn gezin. Helaas is André inmiddels overleden.